Les escoles del Pallars i Alta Ribagorça celebren la Setmana de la Natura deixant el cotxe a casa

Els alumnes del col·legi Maria Immaculada i de l’Escola Valldeflors de Tremp han participat en les accions de la Setmana de la Natura, celebrada del 5 al 9 de juny. Així, els centres han promogut la mobilitat sostenible i han demanat a les famílies que acudeixin a l’escola caminant, en bicicleta o en patinet.

L’Ajuntament de Tremp ha col·laborat en el projecte tallant els carrer Francesc Macià, l’accés al col·legi Maria Immaculada, i el carrer Tarragona, de l’Escola Valldeflors. La Setmana de la Natura és un projecte organitzat per la Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya, amb l’objectiu de conscienciar de la necessitat de conservar el medi ambient i el patrimoni natural.

Al col·legi Maria Immaculada, els alumnes del comitè ambiental han repartit una pulsera a cada alumne i han participat en el concurs de fotos que promou l’organització. El comitè ha decidit allargar la promoció de la mobilitat sostenible fins a final de curs.

Una de les accions dutes a terme és el Joc de la serp. Els alumnes que arriben a l’escola d’una manera sostenible han de col·locar un gomet en un mural d’una serp, instal·lat al pati de l’escola. Si al final s’aconsegueix omplir tot el cos de gomets, significa que l’alumnat ha respost bé a aquesta acció.

 

A més de les escoles de Tremp, s’han sumat a la iniciativa de la setmana sense cotxes i el Joc de la Serp, l’Escola Els Raiers de la Pobla de Segur, i l’Escola Ribagorçana de Pont de Suert.

“El Joc de la Serp” permet a les escoles treballar la mobilitat sostenible fent recomptes i estadístiques d’una manera lúdica, per avaluar l’impacte aconseguit unes setmanes abans i després de l’acció.

Us deixem un recull de les notícies publicades als mitjans:

http://www.naciodigital.cat/pallarsdigital/noticia/7637/escoles/tremp/se/sumen/setmana/natura

LA SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE

MOBILITAT SOSTENIBLE A L’ESCOLA

SETMANA DE LA NATURA -JUNY DE 2017

 

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...